Известие

Collapse
No announcement yet.

Настройка на фаровете на Алфа 159 (ръчно)

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Настройка на фаровете на Алфа 159 (ръчно)

Здравейте, дали някой, който си е настройвал ръчно фаровете може да ми каже със сигурност коя врътка (от двете) каква роля играе, тъй като трябва да понастроя моите и не искам да си правя експерименти без да съм сигурен. Едната за късите, а другата за дългите ли отговарят? Благодаря!

1 е за настройка по вертикала, 2 - по хоризонтала.

Настройката се прави на къси светлини.
    Last edited by ecotronic; d.m.y г., 15:08.

159 1.8 MPI
    166 2.0 TS (ex)

Comment

Колеги, мога ли да ви помоля да качите снимка как ви светят фаровете? С/у стена ме интересува, като не силата а __/__/ ли светят или само __/? И другото, което ме интересува е винта, който е за реглаж на фара по хоризонтала, ако е ръждясал (както са моите) и не работят в смисъл, че ги въртя и нищо не се променя, мога ли да направя нещо по въпроса?

Comment

Моите светят като първият символ,който си показал.
        alfa 159 1,8 mpi/lpg

Comment

Първоначално публикувано от МИТАКА1654 Покажи съобщение
          Моите светят като първият символ,който си показал.
          Моите също.
          156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
          147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
          159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Първоначално публикувано от Doctora88 Покажи съобщение
            Колеги, мога ли да ви помоля да качите снимка как ви светят фаровете? С/у стена ме интересува, като не силата а __/__/ ли светят или само __/? И другото, което ме интересува е винта, който е за реглаж на фара по хоризонтала, ако е ръждясал (както са моите) и не работят в смисъл, че ги въртя и нищо не се променя, мога ли да направя нещо по въпроса?
            На стена е малко относително. Не излизат реално снимките. Относно силата, когато се разминаваш с насрещен автомобил имаш чувството че не виждаш, то най-вероятно ти е потъмнял рефлектора. Можеш да извадиш фаровете и да ти изчистиш, лупите излизат отзад през капачката. Вадиш, чистиш, оглеждаш дали са потъмняли, ако е така ги пращаш в Стрелча в Евертлак да ги възстановят и после сглобяваш. Стават като нови. Моите са рециклирани там, вече 2г си светят прилично. Междувременно можеш да ползваш услугите на някой автобияджия да шкурне, полира и лакира "стъклата". Гарантирам че след тия прицедури нещата са в пъти по-добре и ще имаш прилични фарове. Също така ще огледаш защо ти липсва движението на проблемния фар.

Пс Един съвет, ако не си правил подобно нещо, вземи си телефона и снимай кое как стои, също и при разглабяне на лупата от рефлектора и. Не е нищо сложно.
            Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
            Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
            Горе главата, нищо че е празна...

Comment

Благодаря на всички! Помогнахте ми определено. Сега знам, че не са за реглаж ✊ ще сменя крушките преди да ги разглабям защото сега съм с китайски ксенон за 100 лв. Ще взема по хубави крушки, ще видя как е и ако не е ок като се стопли ще направя препоръчаното от Мирчозо Още веднъж благодаря!

Comment

Дори покритието на рефлекторите да не е нарушено, дори лекото запрашаване, видимо с просто око, драстично влошава крайният ефект от ксесона.

Накратко - разглобяването дори с цел само почистване, никак не е излишно, особено ако се забелязва потъмняване на стъкла и лупи.

159 1.8 MPI
                166 2.0 TS (ex)

Comment

Здравейте! Смених си крушките от 4300 на 6000 сега свети осезаемо по добре с тези крушки, като сила, но нз дали не съм направил аз нещо или крушките не са ок...когато ги пусна се получава в средата един неосветен участък а освен това има 2 буквално линии които се получават, които падат пред колата, които са със супер силна светлина, но нз как да ви го опиша... Мига да приложа снимка довечера. Та въпроса е възможно ли е да съм направил нещо на фара при монтажа на новите крушки и възможно ли е крушките да не са наред? При старите нямах подобен проблем

Comment

Най-вероятно е от крушките.

Виж дали могат самите крушки да се регулират.Има някои които могат да се завъртат повече или по-малко .
                    Alfa Romeo 159 2.4 JTDm -200 алфистки коня+ 30/40/ до 50 тунинговани коня

Comment

Working...
                    X